یزدفردا: عضو کارگروه ارتقای بهره‌وری استان یزد با ابراز تاسف نسبت به سهم ناچیز بودجه کشور برای اجرای برنامه‌های بهره‌وری، استفاده صحیح از امکانات موجود را لازمه زندگی بهتر نسل‌های آینده دانست و تاکید کرد: بهره‌وری باید به فرهنگ و شیوه زندگی مردم در امور روزمره تبدیل شود.

به گزارش یزدفردا: کوثر روشنی با اشاره به اقدامات استان در حوزه بهره‌وری، سند یزدِ بهره‌ور و طرح‌های مهم و تاثیرگذار در حوزه ارتقای بهره‌وری، گفت: استان یزد به عنوان پایلوت بهره‌وری در کشور معرفی شده و این سازمان در تدوین برنامه ملی ارتقای بهره‌وری مشارکت دارد.

وی بهره‌وری را استفاده کارا و اثربخش از منابع و عوامل تولید تعریف کرد و گفت: استان یزد با توجه به اقدامات انجام شده طی سال‌های اخیر به جایگاه عالی در حوزه بهره‌وری رسیده و در حرکت به سمت ارتقای بهره‌وری رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.

رابط سازمان ملی بهره‌وری ایران در استان یزد درباره آغاز حرکت نظام‌مند در حوزه بهره‌وری استان، بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ به پشتوانه پیشینه فرهنگ یزد و یزدی و نهادینه بودن فرهنگ مصرف درست، وجود نیروهای متخصص و شرکت‌های دانش‌بنیان متعدد در حوزه بهره‌وری، وجود نگرش نیاز به بهره‌وری در مدیران ارشد استان و اعتقاد راسخ آنان به این حوزه، حرکت جدی یزد به سمت بهره‌وری آغاز شد.

روشنی با بیان این که نظام ارزیابی جشنواره شهید رجایی فرصت خوبی است تا اقدامات دستگاه‌های اجرایی استان در حوزه بهره‌وری به ارزیابی گذاشته شود، گفت: این ارزیابی سالانه از اواخر اسفند تا تیرماه ادامه دارد.

وی با تصریح بر اینکه جشنواره شهید رجایی شاخص‌های متعددی دارد که در سه سال اخیر به دلیل اهمیت بهره‌وری و نقش آن در رشد اقتصادی شاخص‌های ارتقای بهره‌وری هم به آن اضافه شده که بر پیاده سازی و اجرای برنامه مدون و مشخص سازمان ملی بهره‌وری با عنوان نظام نامه چرخه ارتقای بهره‌وری در هشت گام، متمرکز است.

به گفته عضو کارگروه ارتقای بهره‌وری استان، گام‌های نظام نامه چرخه ارتقای بهره‌وری به ترتیب تبیین ماموریت و شناسایی وضع موجود، مساله شناسی، اولویت‌بندی، ریشه یابی، ارائه راهکارها(همراه با زمان‌بندی و نحوه تامین اعتبار)، اجرا، پایش و مراقبت و سنجش اثرات است و که البته مهمترین بخش آن شناخت وضع موجود دستگاه و بخش زیر مجموعه آن است به طور مثال سازمان جهاد کشاورزی بحث بهره‌وری را باید در کل بخش کشاورزی، دامپروری و گلخانه‌های استان بررسی کند.

روشنی با ابراز تاسف از این که، بودجه لازم و ضمانت اجرایی کافی قانون بودجه، سهم ناچیزی برای اجرای برنامه‌های بهره‌وری استان‌ها در نظر گرفته است، گفت: ولی نکته مهم آن است که ما در بحث بهره‎وری به دنبال استفاده درست از منابع موجود هستیم و نه صرف منابع جدید، پس اختصاص بودجه دولتی به این مبحث مدنظر نیست هرچند در جشنواره ارزیابی شهید رجایی ابزارهای تشویقی برای دستگاه‌های برتر پیش‌بینی شده است.

دستیار رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با تاکید بر این که یزد به لحاظ بهره‌وری رتبه شاخصی در کشور دارد، به تدوین «سند یزدِ بهره‌ور» از سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: این سند بر اساس آسیب شناسی چالش‌ها و فرصت‌های استان شکل گرفت و در تدوین آن نگاه منطقه‌ای به موضوع دیده شده است و ساختار اقتصادی استان مدنظر قرار گرفته است.

روشنی با اشاره به این که استان یزد، یک استان صنعتی است و بخش خدمات و کشاورزی جایگاه‌های بعدی را در اقتصاد استان دارند، تصریح کرد: در «سند یزدِ بهره‌ور» با آسیب شناسی کامل و جامع؛ چهار مساله به عنوان مسائل اصلی استان در حوزه بهره‌وری انتخاب شده که به ترتیب به کاهش سطح آب‌های زیر زمینی، شدت مصرف آب و انرژی، بهره‌وری در معادن و ناوگان فرسوده حمل و نقل(با توجه به موقعیت ترانزیتی یزد) اختصاص دارد.

وی به معرفی ۱۲ طرح پیشران در حوزه آب، برق، گاز، معدن و ناوگان حمل و نقل نیز پرداخت و گفت: تعویض چراغ‌های معابر با لامپ‌های LED، تعویض موتور ۶۰۰ هزار کولر آبی، استفاده از بخاری کم مصرف به جای بخاری پر مصرف، بهسازی گلخانه‌ها برای کاهش مصرف گاز در زمستان از جمله طرح‌های سند یزدِ بهره‌ور بوده است.
 
روشنی به دو طرح مهم و تاثیرگذار استان یعنی خط سبز آبرسان با هدف انتقال پسآب تصفیه شده به صنایع و طرح تابا در شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد اشاره کرد و گفت: با توجه به قانون بودجه، صنایع بزرگ باید آب مورد نیاز خود را از پساب تامین کنند که در این جهت مخزن و خط انتقال تکمیل شده است.

وی افزود: در مرحله بعدی صنایع باید همکاری کنند و تجهیزات مورد نیاز جهت استفاده از این آب در چرخه‌ تولید، متناسب با نیاز خود را فراهم کنند.

دستیار رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان ماموریت این سازمان را مدیریت و برنامه‌ریزی و ارزیابی دستگاه‌های اجرایی بیان کرد و افزود: در این راستا در جشنواره شهید رجایی شاخص بهره‌وری انرژی، ملاک ارزیابی دستگاه‌های اجرایی استان قرار گرفته که علاوه بر سنجش میزان مصرف آب، برق، گاز و کاغذ، استفاده از انرژی پاک و مدیریت پسماند را نیز رصد می‌شود.

به گفته روشنی، موضوع مهم در ساختمان‌های اداری قانون اجباری دریافت برچسب انرژی است که متاسفانه ضمانت اجرایی لازم را نداشت و در «سند یزدِ بهره‌ور»، این طرح پیگیری شده است. همچنین با هدف ارتقای بهره‌وری در ساختمان‌ها، اولین مرکز ملی بهره‌وری صنعت ساختمان در کشور با همکاری سازمان نظام مهندسی ساختمان در استان ایجاد شد.

وی با بیان این که به مناسبت روز ملی بهره‌وری، پنل تخصصی بهره‌وری با موضوع ابزارسازی برای ارزیابی مدیریت مصرف نهاده‌ها در نظام اداری استانی و راهکارهای بهره‌وری نیروی انسانی در یزد برگزار می‌شود، افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه، بر بهره‌وری نیروی انسانی تاکید شده و این مهم به عهده سازمان اداری و استخدامی قرار گرفته است.

عضو کارگروه ارتقای بهره‌وری استان، استفاده صحیح از امکانات موجود را لازمه زندگی بهتر نسل‌های آینده دانست و تاکید کرد: بهره‌وری باید به فرهنگ و شیوه زندگی مردم در امور روزمره تبدیل شود.

  • نویسنده : یزدفردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا